Om Electric Cafe

Hvem er Petersen

Samleren af alle disse diskografier er bibliotekar af fag. Jeg kan kontaktes på denne adresse: 00petersen *at* gmail.com – som i Agent Nul Nul Petersen ;-). På grund af mængden af spam, som denne blog modtager, så er den sikre vej til kommunikation med mig at bruge gmailen!

Jeg modtager meget gerne kommentarer, rettelser og forslag til nye diskografi-emner.

Udgangspunktet for diskografien er plader, som jeg har interesseret mig for i snart 20 år. Lige så længe har jeg udarbejdet lister med pladeoplysninger, musikere, øvrige indspilninger etc. Dvs. at jeg nu har ca. 1500 lister som jeg fremover vil lægge ud, samtidig med at jeg fortsætter med at lave nye lister…

Jeg mener at at det ikke er relevant med diskografier der vedrører musikere, der er dækket af Politikens Rockleksikon, Rough Guides og lignende trykte diskografier. Der vil selvfølgelig være et overlap – de kan ses som en ajourføring eller opdatering. Min interesse ligger i musikere der udkommer på små uafhængige selskaber. Eller, som sker oftere nu: at musikerne selv udgiver deres musik på Cdr eller kassetter.

Men hvorfor så ikke bare bruge Discogs eller All Music Guide? Jo fordi de ikke er helt udtømmende og sjældent har alle udgivelserne på Cd-r eller kassette med.

Læsevejledning

Under det enkelte opslag registreres hvem der spiller, hvilke instrumenter musikerne spiller, hvilken sammenhæng de tidligere har spillet i, hvad de (evt.) fortsatte med.

For hver udgivelse registreres titel, format (hvis andet end Cd), udgivelsesår og udgiver. Det samme registreres, hvis pladen er genudgivet. I det omfang oplsyninger er tilgængelige registreres hvem der i øvrigt medvirker på indspilningen. For indspilninger før 1993 er standardmediet Lp og efter 1993 er mediet Cd.

Der er ikke registreret Mp3 udgivelser, på enkelt nummer niveau, da det trods alt vil være uoverkommeligt at registrere enkeltnumre for de henved 2000 musikere / grupper som diskografien pt. indeholder. Desuden er enkeltnumre, der er bidrag til antologier med mange kunstnere, udeladt.

Opslagsmuligheder

Jeg har lavet en side med link til alle opslagslisterne som hedder Søg og du skal finde.

WordPress, som dette site er lavet med, giver mulighed for at arbejde med både tags (her kaldet navne) og kategorier. Derfor er alle musikere og bandnavne er tagget, så der kan laves navnesøgninger via tags.

Genrer, labels og medier er hovedkategorierne og af disse er labels nok den mest interessante, da den kategori giver mulighed for at se hvilke kunstnere er tilknyttet et givet selskab og dermed finde musik “der ligner”.

Kategorien “kunstner” trækker samtlige poster frem, sorteret efter post dato. Der er også en side med samtlige artikler sorteret alfabetisk.

For en total oversigt over hvilke artikler er gemt hvorhenne, så gå til sitemap.

Share

En mening om “Om Electric Cafe”

Skriv her hvis du har en kommentar